Zahvaljujući jakoj buri koja tijekom zimskih mjeseci puše s Velebita, površina otoka Paga je ogoljena pa ga se često uspoređuje s mjesecom. Aromatično bilje koje raste iz kamena zaslužno je za jedinstven okus čuvenog paškog ovčjeg sira, koji uz poznatu janjetinu i morske delicije čini tradicionalnu gastronomsku ponudu otoka. Grad Pag, kulturno-povijesno najzanimljivije mjesto na otoku, grad je morske soli i rukotvorina poznate paške čipke, nematerijalne baštine zaštićene UNESCO-om, koja i danas živi na ulicama ovoga starog srednjovjekovnog grada. Građen po nacrtima slavnog renesansnog kipara Jurja Dalmatinca, stara jezgra kulturni je spomenik koji u ljetnim mjesecima pruža svojim gostima mnoštvo kulturnih sadržaja, zabave (karneval, folklor..) i udovoljava svim turističkim zahtjevima. Na 20-ak kilometara razvedene obale Pag ima lijepe šljunčane plaže, skrovite uvale, ljekovito blato i planinarske staze.
Hoteli u blizini
Partneri
u projektu zelene i digitalne tranzicije